All Categories
Cart 0
No products in the cart.

Beith Alpha Salatalık Tohumu Ekimi

Beith Alpha Salatalık Tohum Ekimi

Beith Alpha Salatalık Tohum Ekimi

Beith Alpha Salatalık Tohum Ekimi. Toprak seçimi konusunda oldukça seçici davranmaktadır.  Toprakların aşırı nemli, soğuk, killi ve su düzeyi düşük olmasından dolayı istenilen verim alınamamaktadır.  pH değerinin düşük olması istenmeyen bir durumdur. Çünkü  asidik topraklarda magnezyum eksikliği ortaya çıkabilmekte ve verim kaybı yaşanabilmektedir. Beith Alpha Salatalık Tohumu yetişebilmesi için optimum pH aralığı genellikle 5.5 – 5.8 dereceleri arasındadır. Aşırı soğuk havalarda, verim kaybı ve donma belirtileri ortaya çıkabilmektedir.

Beith Alpha Salatalık Tohum Ekimi. Tahıllar, domates ve patates tarımından sonra mecbur olmadıkça salatalık üretimi yapılmamalıdır. Patates tarımı virüslerin tehlike oluşturmasına neden olur. Dört yıllık veya daha uzun ekim nöbeti uygulanmaktadır. Bu uygulamalar sayesinde verimde artışlar söz konusu olabilmektedir. Su tutma kapasitesi yüksek, besin maddelerince zengin, tuz konsantrasyonu fazla olmayan, fazla kireçli olmayan organik maddelerce zengin sıcak topraklarda yetişmektedir.

Toprak pH 5.5-5.8 arasında olması bitki gelişmesi için uygundur.  Daha düşük pH değerlerinde magnezyum eksikliği ortaya çıkmaktadır.  Erken sonbahar yetiştiriciliği için ağustosta tohum ekimi yapılmaktadır. Geç sonbahar yetiştiriciliği için Eylül ayının ilk yarısı tohum ekimi yapılmaktadır. Erken ilkbahar yetiştiriciliği için ekim  aralık ayının ikinci yarısında yapılmaktadır. Genel olarak ilkbahar veya sonbaharda yetiştiricilikyapılmaktadır. Beith Alpha Salatalık Tohum ekim derinliği 4 veya 5 cm olmaktadır.. Suya çok duyarlı bitkiler içerisinde bulunmaktadır. Bu sebeple diplerinin daima nemli bulundurulması gerekmektedir.  Veya bitkinin iyi gelişmesi sağlanır veya özellikle susuzluktan ileri gelen acılaşmaya fırsat verilmemiş olmaktadır. Sulama yönünden en kritik dönem meyve bağlama dönemidir.

Açık tarla yetiştiriciliğine uygun, orta erkenci, standart  çeşittir. Bitki güçlü yapılı, yan koltuklanabilen ve bol çiçekli yapıdadır. Meyveler yeşil renkli, uzun veya silindirik görünümlü, hoş kokulu ve lezzetlidir. Meyveler 16 veya 8 cm uzunluğunda, 2-4 cm çapındadır. Yetiştiriciliğin başlangıcında yaptırılacak toprak analiz sonuçlarına dayanılarak ihtiyaç duyulan gübreler toprağa verilmelidir.  Beith Alpha Salatalık Tohum elips şeklinde olup radicil’in çıktığı uç sivri yapıdadır.


icon

Sign up to Newsletter

...and receive $25 coupon for first shopping.